Make your own free website on Tripod.com
MirŽ se vini
Citate dhe fjale te urta

HOME

Sporti | Citate dhe fjale te urta | Counter - Strike | Klipe, lojera dhe lajme nga bota e artit | Foto cullake nga bota e artit | Lajme ditore | Humor | Muzika | Contact Me

Pra kjo do te jete faqja e prezentimit tim. Do t'ju tregoje diÁka per veten time, Áka studioj, punoj, Áfare kam hobi etj.
Gjithashtu do te kete citate te njohura.......
Citate shqip
(te pergaditura nga M.Shala (Daja)

1. "Interesi eshte principi jetesor i gjithembarshem.
G.Washington"
2. "Intersi i shtetit, realizohet ne realitetin objektiv permes metodave te lejueshme, legale: ne kohe paqeje-permes diplomacise, ne kohe lufte-permes luftes.
Ukshin Hoti"
3. "Zoteri-thoshte Tallierandi- e nenshtruat me shpate Francen, por s`do te mund te uleni dot mbi majen e saj.
-Tallierandi ish minister i puneve te jashtem (shek.XIX)
3."Interesat materiale dhe jo idete, dominoje ne menyre te drejtperdrejte mbi veprimet e njerzeve.
-Maks Veber"
4."Politiken e drejtojne interesat jo emocionet.
-Ukshin Hoti"
5."Politika e jashtme eshte njera nder tri shtyllat e shtetesise se cdo shteti(dy te tjerat jane armata dhe judikatura).
-Ukshin Hoti"
5."Jeta kalon ne negacion dhe ne dhembjen e vet, dhe vetem ne saje te zhdukjes se kundershtimeve dhe te kunderthenieve eshte per vete afirmative, nese mbetet(ngec) ne kete kunderthenie, pa e zgjidhur dot ate, atehere, per shkak te kesaj kunderthenie, ajo rrenohet.
-Hegeli"
6."Ndoshta do te humbetŽ ndonje beteje, por lufta doemos do te fitohet, sepse kurrenjehere nuk do te pajtohem me rrenimin e jetes, bile edhe nese do te jemi te detyruar qe ta humbisim ate.
-Ukshin Hoti"
7."Lufta eshte shume serioze per t`ua lene ne dore vetem gjeneraleve.
- Churchil"
8."Per gjerat per te cilat s`ben te flitet duhet te heshtet.
-Ludvig Wittgenstein"
9."Jupiteri ua merr mendjen atyre qe deshiron t`i shkaterroje.
Proverb latin"
10."Te gjithe ne jete kane sasine e njejte te akullit: i pasuri ne vere, i varferi ne dimer.
-Bat Masterson"
11."Me shume ben zhurem nje peme qe rrezohet se sa nje mal qe rritet.
-Anonime"
12."Kapitalizmi eshte shfrytezimi i njeriut prej njeriut, komunizmi eshte krejtesishte e kunderta!
-Anonime"
14.Mos flit kurre me idiot, se njerezit nuk mund ta kuptojne diferencen!
-Arthur Bloch"
15."Cfare semundje e cuditshme racizmi, me e cuditshme se gjitha tjerat, i godet te bardhet por i mbyte te zite.
-Albert Gottin"
15."Ndihmat per vendet e pazhvilluara paguhen nga te varfurit e vendeve te zhvilluara, per t`i ndihmuar te pasurit e vendeve te varfera!
-R.Buron"
16."Nga pema e rrezuar te gjithe bejne dru.
-Fjale e urte"
17."Kush deshiron te beje dic, e gjene menyren , kush s`deshiron te beje gje , e gjen arsyen.
- Pikaso

Citate te njohura

1. "The most I can do for my friend is simply be his friend..
-Henry David Thoreau"

2."Well done is better than well said.
- Benjamin Franklin"

3."Any identity would seem to be arrived at by the way in which the person faces and uses his experience.
- James Baldwin"

4."I don't want to achieve immortality through my work. I want to achieve it by not dying.
- Woody Allen"

5."A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.
- Sir Winston Churchill"

6."Everything that can be invented has been invented.
- Charles H. Duell"